Skořice, tak jak ji známe, se získává ze stromu skořicovníku. Proto ji taky můžeme znát v malých ruličkách, kdy se využívá jako koření, nebo také jako dekorace. Většina z nás ale skořici využívá ve formě mletého koření. To se z ní stane tehdy, kdy se kůra usuší a namele na jemný prášek. Prodává se poté všude. Je levná, takže si ji můžete klidně dovolit dávat do všeho, co potřebujete. Skořice se prodává i třeba ve formě skořicového čaje. Ten je pochopitelně silně aromatický. Skořicí se často dochucují i jiné čaje, třeba zelený, černý nebo ovocné čaje. Není to jenom kvůli chuti, ale i kvůli tomu, že skořice ještě více posilní léčivé účinky daného čaje.

skořice

Skořice silně voní. Na jazyku, pokud si ji dáte moc, je pálivá a štiplavá. Musíte s ní opatrně. Do jídla patří především kvůli svému aromatu. Je to častá součást nejrůznějších dezertů. Kuchaři ji dávají do koláčů, buchet nebo třeba na sladké pokrmy, jako je krupicová kaše. Ale našla si své místo nejenom ve sladké kuchyni. Je třeba ideální pro kořenění masa nebo pro dochucení omáček. Opravdu má všestranné využití.

Ale chuť skořice není to jediné, proč se používá. Skořice se využívá také pro své léčivé účinky. Používá se v přírodní medicíně již dlouhá století, prakticky od svého vzniká.

skořice

Skořice má protizánětlivé účinky. Pravidelnou konzumací tedy bojujete proti možným skrytým zánětům ve vašem těle a také slouží jako prevence proti vzniku zánětů uvnitř našeho těla.Pomáhá také s trávením. Stimuluje totiž tvorbu žaludečních šťáv. Je ideální proti nadýmání a ocení ji ti, kteří po jídle často trpí pocitem nadmutého a plného břicha. Skořice vám pomůže jídlo rychleji strávit a uleví vám od nepříjemných pocitů.

Pomáhá také těm, kteří trpí vysokou hladinou cholesterolu. Vysoká hladina cholesterolu může být velmi nebezpečná a může vést k dalším onemocněním. Skořice vám v tomto ohledu může pomoci.