Lupy pryč – snadno a rychle

Nepříjemný a hlavně nevzhledný problém, jakým jsou lupy trápí většinu obyvatelstva. Často s nimi bojujeme a ještě častěji nesprávně a tudíž zbytečně. Úkol to není sice snadný, ale je možné se jich zbavit a vyhnout se tak nejen potížím, ale i nehezkých pohledů z okolí.
kudrnatá dívka

Šampón je nesmyje

Nejčastější chybou při pokusu zbavit se lupů je časté mytí hlavy. Většina lidí má potřebu si pořád vlasy umývat a následně si myslí, že se jim lupy odplaví společně s vodou. Lupy jsou problém vlasové pokožky – nikoliv vlasů. Neničte si tak zbytečně vaše vlasy, šupinky odumřelé kůži z nich stejně touto cestou nedostanete. Většinou je časté mytí jen spouštěč dalšího tvoření lupů.
doktorka v plášti

Lupy a spojitost se zdravím

I tvorba lupů ve vašich vlasech má za následek vypouštění signálů z vašeho těla, že je něco v nepořádku. Většinou to znamená, že vám chybí nějaké množství prospěšných látek, nebo za to může stresové období, kterým můžete zrovna procházet. Za lupy může i nemoc jakou je třeba lupenka.
Jak předcházet jejich tvorbě, a jak se jich následně zbavit?
STRAVA
Velmi podstatnou prevencí proti lupům je vaše strava a životospráva. Není to jen přehnaný mýtus, ale nepsané pravidlo. Měli byste pravidelně a ve velkém množství konzumovat zeleninu a ovoce, abyste dostali do těla co nejvíce vitamínů a potřebných minerálů. Nesmíte zapomínat i na vaši imunitu, kterou si můžete zvýšit formou potravinových doplňků, nebo přírodních kapek.
LÉČBA
Pomoct si můžete i sami, když si koupíte speciální šampón proti lupům. Ty nejznámější dostanete v každé drogerii, ale nemějte strach zajít si pro ně i do lékárny. Pokud vám šampón nezlepší vaše potíže, pravděpodobně budete muset zajít k dermatologovi. Ten nejlépe určí, o jaký problém se ve skutečnosti jedná a předepíše vám přípravek, který vám určitě zabere.
Čemu se vyhnout, a co naopak praktikovat?
Zcela určitě byste se měli vyhnout drbání vaší hlavy. Tvorbu lupů tak jen podpoříte.
Co se ale doporučuje je precisní masáž hlavy pomocí konečků prstů.